Bodyhoop Body & Mind Fit programma in ‘real life’.

By 16/06/2015november 9th, 2015Nieuws

Een serieus doel voor ogen

Een vrijdagochtend in een schilderachtig dorpje aan de Kennemer duinen. Een aantal vrouwen begeeft zich naar het natuurgebied met in de bakfiets een Bodyhoop. Grappig om te zien. Zij hebben echter een serieus doel voor ogen: strakker en sterker worden. En ik ben nieuwsgierig hoe zij de ‘Ladies only’ training van Sarah Menig met de Bodyhoop ervaren.

Bovendien heeft een aantal van de deelnemers aan deze ‘Ladies Only’ training van personal trainer Sarah Menig ook het 30-dagen Bodyhoop Body & Mind Fit programma doorlopen. Hun ervaringen, daar ben ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar.

Warming Up

De training start allereerst met een Warming Up: precies! Dat is de warming up die we kennen van de Workout Pro. Dat is geen verrassing! ;-) Wel super om te zien dat iedereen de bewegingen goed kan uitvoeren. Het zijn geen gemakkelijke bewegingen, maar ze tonen aan of je lenig bent, of dat dat nog wel beter kan. Met deze dames zit het wel goed!

Daarna wordt de Bodyhoop training ingezet en deze wordt aangevuld met krachttraining en oefeningen met de kettlebell.

Ladies-Only-Training-Sarah-Menig-PWR-Sports-Bodyhoop

Body & Mind Fit programma

Tijdens een korte break spreek ik met Marjolein. Zij is heel enthousiast: “Ik vind het Bodyhoopen super leuk. Sinds vorig jaar ben ik gestart in deze groep na de bevalling van de jongste. Het was een keizersnee bevalling en het was best wel gevoelig om te Bodyhoopen in het begin, ik moest de Bodyhoop goed hoog houden. Nu gaat het allemaal veel gemakkelijker en zie ik ook het resultaat. Het Body & Mind Fit programma heb ik in Maart jl. ook gevolgd, nog voordat het online kwam bij Bodyhoop. Ik ben door de voedingsadviezen en coaching 4 kilo afgevallen.”

Ladies-Only-Training-Sarah-Menig-PWR-Sports-Bodyhoop

Ladies Only Trainingen

Sarah Menig (PWR Sports) vertelt me meer over de Ladies only trainingen die zij geeft. “De trainingen zijn specifiek op de behoeften van de hedendaagse vrouw afgestemd. Een momentje voor jezelf, genietend van de duinen en tegelijk aan een fitter en krachtiger lichaam werken. De lessen bestaan uit korte maar ‘redelijk’ intensieve krachtige en conditionele workouts met een speels tintje. We trainen met name de spieren van ‘core’, billen, en buik met de focus op het bekkenbodem en de juiste manier van uitvoeren.”

“Veel vrouwen (moeders) lopen en sjouwen heel wat meters af per dag af,  maar vergeten daarnaast om o.a. hun ‘core’ te trainen. Terwijl  dit juist een belangrijke preventieve rol inneemt ter voorkoming van rug-, schouder-, of bekkenklachten. De Bodyhoop is heel handig om naast de kettle bell tijdens de trainingen te gebruiken. En het inspireert de deelnemers om op een gemakkelijke en plezierige manier ook thuis 15 minuten per dag te trainen.”

Ladies-Only-Training-Sarah-Menig-PWR-Sports-Bodyhoop

Woon je ook in de buurt van de Kennemerduinen en zou je graag willen deelnemen aan de ‘Lady’s only training’? Neem dan contact op met PWR Sports. Wanneer dit niet in de buurt is voor jou, train dan zelf met de Workout Pro. Wil jij ook voedingsadviezen en mindset coaching aanvullend op de workouts, lees dan verder over het Body en Mind Fit programma. Sarah en Michiel zijn je coaches!

Met
gemaakt door
Burggraaf Media