Hoelahoepen met een fitnesshoelahoep of verzwaarde hoelahoep is een leuke en ontspannen manier om aan je figuur te werken. Het is overgewaaid vanuit Amerika. Daar is iemand op het idee gekomen om de ouderwetse hoelahoep – die je vast nog wel kent van het schoolplein – om te vormen tot een hoelahoep om mee te sporten. Behalve dat deze ‘fitnesshoelahoep’ meer gewicht heeft, is ook het model aangepast.

Wat zijn de kenmerken van een fitnesshoelahoep? Lees hieronder waar je op moet letten.

Bestel jouw bodyhoop

De kenmerken van een fitnesshoelahoep

Grootte van een fitnesshoelahoep icoon

Grootte

Ten eerste is een fitnesshoelahoep groter dan het exemplaar dat we kennen van het schoolplein. Omdat wijzelf volwassen geworden zijn, is de fitnesshoelahoep dat ook. Een volwassen hoelahoep dus. Qua doorsnede betekent dat 103-104 cm. Een kinderhoelahoep heeft een doorsnede van rond de 85 cm.

Gewicht van een fitnesshoelahoep icoon

Gewicht

Ten tweede heeft de fitnesshoelahoep meer gewicht gekregen, zodat je hoepelsessie meer uitdaging krijgt. Bijkomend voordeel van het gewicht is dat de hoepel gemakkelijker hoog gehouden kan worden. Het gewicht varieert meestal tussen de 1,2 en 2,3 kg.

Golven van een fitnesshoelahoep icoon

Golven

Ten derde heeft deze hoelahoep golven gekregen aan de binnenkant, die zorgen voor een bindweefsel massage. Zodat je terwijl je hoelahoept, ook nog je vetrandje / zwembandje wegmasseert.

De kenmerken van de Bodyhoop

De Bodyhoop® is zo een hoelahoep om mee te fitnessen. De Bodyhoop is een fitnesshoelahoep, maar een fitnesshoelahoep is geen Bodyhoop. Bodyhoop is namelijk een merknaam. Net zoals Spa Rood wel bronwater is met bubbels, maar bronwater met bubbels geen Spa Rood is.

Juiste buisdikte
De buis van de Bodyhoop is niet te dun, maar tussen de 4,5 en 5 cm in doorsnede. Dat neer komt op 15,7 cm in omtrek. Zodat een behoorlijk gewicht gebruikt kan worden, zonder dat het onaangenaam wordt om mee te hoepelen. De hoepel ‘snijdt’ niet in je buik en rug, maar masseert daadwerkelijk de buik, zijden en rug.

Denk maar aan een panty en het verschil tussen een smalle rand bovenaan of een comfortabele brede band. Wat zit prettiger? Of het verschil tussen een heel smal fietszadel of een lekker breed fietszadel.

Super-de-luxe dikke foam
Om nog extra comfort toe te voegen is de Bodyhoop omwikkeld met een super-de-luxe dikke foam laag(8 mm). Zodat jij op een comfortabele manier kunt hoepelen met gewicht. En je zonder veel pijn en met weinig moeite aan je figuur kunt werken.

Het ideale gewicht
Het gewicht van de Bodyhoop fitnesshoelahoep is 1,8 kg. Dat is het ideale gewicht voor de volwassen hoelahoepster die net geen beginner meer is. De beginfase ben je binnen twee weken door. Daarna heb je de 1,8 kg gewoon nodig voor een goed resultaat. Koop dus niet eerst een fitnesshoepel van 1,2 kg, daar heb je al snel niet genoeg aan en dat is zonde. Bij sommige leveranciers van fitnesshoelahoeps, de standaard fitnesshoepels die in grote containers worden aangevoerd uit China, kun je een test doen welke hoepel geschikt is voor jou.

Er wordt dan een keuze gemaakt uit met kogels aan de binnenkant, zonder uitstulpingen, zonder gewicht, verschillende gewichten, etc. Vreemd, wanneer je bedenkt dat je toch op zoek was naar een fitnesshoelahoep.

Bodyhoop 2016 - Productview 2
Bodyhoop 2015 - Productview 3

Is de Bodyhoop® geschikt voor jou?

De Bodyhoop is geschikt voor jou als je een aantal vragen met ‘ja’ beantwoordt

  • Wil je op een ontspannen en leuke manier aan je figuur werken?
  • Vind je het leuk om af en toe meer uitdagende en afwisselende oefeningen te doen met je fitnesshoelahoep? Zodat je er steeds beter in wordt?
  • Vind je het leuk om af en toe een 30-dagen challenge aan te gaan met gelijkgestemden?
  • Zie jij een coole tool die je altijd kunt oppakken om je figuur te ‘shapen’ wel zitten?
  • Wil jij een fitnesshoelahoep met een uitdagend gewicht? Dat wil zeggen de eerste week rustig opbouwen en daarna het juiste gewicht om altijd te kunnen gebruiken?
  • Heb jij wel eens lage rugklachten en zoek je daar een remedie voor?
  • Wil jij in één keer de goede fitnesshoepel kopen die je voor jaren kunt blijven gebruiken?
Bestel jouw Bodyhoop - fitnesshoelahoep

De Bodyhoop is zeker
niet geschikt voor jou als je:

  • Toch liever crunches en sit-ups doet.
  • Het jou niet uitmaakt of een hoelahoep je helpt jouw doel te bereiken.
Op werkdagen
voor 15:00 uur besteld,
volgende werkdag in huis
Veilig betalen
Gratis verzending
door PostNL bodyhoop-postnl-logo
Gratis retourneren
binnen 14 dagen