Skip to main content

Bodyhoop in GezondNu: hoelahoepen werkt als een tierelier

By 09/06/2015juni 13th, 2015Nieuws
Bodyhoop in GezondNu

Bodyhoop in GezondNu; hoelahoepen werkt als een tierelier.

Wat leuk, een mooi artikel in GezondNu over Hilda en haar Bodyhoop:

Samen buiten spelen is fun

Zwoegen in de sportschool met allemaal andere zwetende mensen? Mij niet gezien, denkt Hilda van Hall (39). Zij gaat liever hoelehoepen of touwtje springen met haar 3 kinderen. “Het voelt als een spelletje, maar is net zo effectief als sporten.”

“Na mijn drie zwangerschappen torste ik behoorlijk wat overgewicht mee. Vorig jaar nam ik me voor om per maand een kilo af te vallen. Inmiddels ben ik ruim dertien kilo kwijt. Niet door te lijnen, maar door te bewegen. Ik begon met sporten in een sportschool, wat een verschrikking was dat! Binnen in die aircolucht, tussen al die andere zwetende mensen…. Dat kan toch niet gezond zijn? Ook duursporten paste niet bij me en voor wandelen of zwemmen kon ik mezelf al helemaal niet motiveren. Uiteindelijk ben ik gaan touwtjespringen. Dat werkte als een tierelier; de kilo’s vlogen eraf.”

Wedstrijdjes hoelahoepen met de kinderen

“Om ook strakker te worden, meldde ik me aan voor een groepskrachttraining. In plaats van aan allerlei apparaten te hangen, trainden we onze spieren in de Bloemendaalse duinen. De coach liet ons ook hoelahoepen met een verzwaarde hoepel. Zo pak je op een speelse manier je buik, rug en billen aan. Ik vond het zo leuk dat ik zelf ook een hoelahoep aanschafte.”

“Als het even kan, sta ik nu buiten met de kinderen te hoelahoepen. Ik met mijn verzwaarde versie, zij met hun eigen kinderhoelahoepjes. We doen wedstrijdjes: wie houdt hem het langste hoog of wie maakt de meeste kniebuigingen? Touwtje springen doen we ook altijd gezellig samen.

Vroeger hoelahoepte ik altijd op het schoolplein met mijn vriendinnen. Op de een of andere manier vinden we dat dit niet meer kan als we volwassen zijn. Dat is onzin. Samen buiten spelen is fun! Het voelt niet als een verplicht sportmoment maar is wel net zo effectief.”

Met een kwartiertje per dag train ik mijn hele lichaam

“Zodra ik sloom word, ga ik hoelahoepen of touwtjespringen. Ik stroom dan weer vol energie en merk dat spanningen verdwijnen. Met een kwartiertje per dag train ik mijn hele lichaam en blijf ik op gewicht. En plannen is niet nodig: ik kan het doen waar ik wil, wanneer ik wil. Het verschil met een paar jaar geleden, toen ik al die overtollige kilo’s nog meesjouwde, is groot. Ik voel me stukken fitter en ben tevreden over mijn lijf.

Ik sport nu iedere dag zonder dat dit een enorme impact heeft op mijn gezinsleven. Nee, mij zie je niet meer terug in de sportschool.”

Hilda traint met haar Bodyhoop bij Sarah Menig in een prachtig natuurgebied in Noord Holland en volg als het ware de Workout Pro maar dan de live versie. Binnenkort zullen we hier meer over schrijven.

 

Met
gemaakt door
Burggraaf Media