Skip to main content

Bodyhoop in Happy in Shape

By 17/06/2020Nieuws
Bodyhoop in Happy in Shape, hoofdredacteur Hilde Veeren

HOELAHOEPEN

HILDE: ‘Ik ben aan het trainen voor de marathon van New York (zie ook ons hardloopdossier op pagina 30), maar door de drukte in parken kan ik niet altijd naar buiten. Daarbij worstel ik al een tijdje met allerlei thuisworkouts. Tot ik op Instagram ineens iemand zag hoelahoepen. Ik pakte de hoelahoep van mijn dochter en ging van start. Dat was meteen mijn eerste fout. Want die kinderhoelahoeps zijn veel te licht en daarmee houd je het nog geen dertig seconden vol. Ik informeerde bij verschillende sportzaken en kwam uit bij de Bodyhoop. Die is verzwaard en verzacht en komt in losse onderdelen. Handig, dacht ik nog, want dan kan die straks ook mee in mijn handbagage als ik weer op reis kan en mag.’

Rechtsom, maar ook linksom

‘De Bodyhoop was echter iets groter dan verwacht (zie foto) en even dacht ik: dit gaat nooit lukken. Maar de vorm van de hoepel en het gewicht maken dat je er heel steady mee kunt hoepelen. Om je spieren niet te overbelasten start je met een soort warming-up programma. Twee weken lang bouw je elke dag minuten op. Dat gaat in het begin nog heel stuntelig, maar na twee dagen heb ik de draai te pakken. wat ik echter even vergeten ben, is dat ik niet alleen rechtsom moet hoepelen, maar ook linksom! Het oefenen begint weer van voren af aan, want hoe makkelijk de beweging lijkt, mijn hersenen zijn niet helemaal getraind om dezelfde move de andere kant op te maken. Ook hier blijkt weer: oefening baart kunst. Na drie dagen hoepel ik net zo makkelijk de ene kant als de andere kant op.’

Workouts

‘Na twee weken hoepel ik 10 minuten zonder dat de hoelahoep tussendoor op de grond valt. Met een muziekje op vliegt de tijd voorbij. Dan beginnen de trainingen. Op de site van Bodyhoop kun je allerlei workouts volgen. Hoelahoepen met je voeten dicht tegen elkaar. Je voeten op heupbreedte, je handen in de lucht. Je krijgt ook oefeningen waarbij je moet opdrukken of lunges doet met behulp van de hoep. En zo is er voor elke week een nieuwe workout. Tijdens de coronacrisis heeft Bodyhoop ook een challenge gelanceerd. Een 30-dagenschema waarbij je je hele lichaam, maar vooral je buikspieren, traint met de hoelahoep. Een fijne tip om fit te blijven zolang de sportscholen dicht zijn.’ #blijffitterwijljethuiszit.

Kijk op bodyhoop.nl voor meer info.

VOEDING

‘Naast alle feestjes, events en cocktailmomentjes die ik gemiddeld drie keer per week heb, ga ik ook vrij regelmatig uit eten. In het weekend lunchen en dineren op het strand, en doordeweeks is er altijd wel een nieuw tentje te ontdekken in het centrum van Amsterdam. Dat dat voorlopig on hold is, is eigenlijk al winst. Want thuis koken is natuurlijk altijd gezonder en minder vet. Ook heb ik meteen vanaf het begin van het thuiswerken met mezelf afgesproken de routine erin te houden. Voor mijn dochter maak ik elke ochtend ontbijt, maar zelf ontbijt ik na het sporten (hoelahoepen met een volle buik is niet zo prettig). ’s Middags eten we veel fruit. En tijdens de avondwandeling nemen we steevast een gezonde picknick mee. Ik heb bijna de hele lockdown in Limburg doorgebracht, midden in de natuur. Elke dag wandelen – al is het maar een kwartier – doet een mens goed.’

FITTIPS VAN HILDE

  • De Bodyhoop voelt niet als sporten. Voor je het weet, heb je 20 minuten per dag gesport.
  • Even geen zin, ruimte of tijd om te sporten? Zet je favoriete playlist aan en dans door de kamer. Als ik na vier uur achter de laptop compleet verstijfd en koud ben en echt even moet bewegen, dan werkt 10 minuten dansen top.
  • Ben je toe aan een nieuwe workout playlist, dan is die van Michelle Obama (ja echt!) fantastisch.
  • Als het overdag te druk is om te gaan joggen, is dit misschien het moment om jezelf aan te wennen eerder op te staan. Ik ren in de zomer om half zeven ’s ochtends en kom dan bijna geen mensen tegen, wat wel zo veilig is in deze tijd. Bovendien heb ik er de rest van de dag profijt van, want ik ben fitter en alerter.

Meer ervaringen van Bodyhoopsterren lezen? Ga naar https://www.bodyhoop.nl/challenge-wall/ en lees ook: https://www.bodyhoop.nl/instagram/

Met
gemaakt door
Burggraaf Media