Skip to main content

Tips van Bodyhoop® voor de juiste hoepel techniek

By 09/01/2022januari 9th, 2023Nieuws

Hoe het jou ook gaat lukken om de Bodyhoop hoog te houden. 

Lees dit artikel óók wanneer jij de slag al een beetje te pakken hebt om blessures te voorkomen.

De juiste beweging bij het hoelahoepen

Veel mensen denken dat je een rondje moet maken met je heupen. Dat is echter niet zo.

De juiste beweging is van achteren naar voren, vanuit je core. De fitnesshoelahoep of Bodyhoop draait rond. Stuur de hoepel aan met je navel.

Check in de ruit of spiegel of je het goed doet.

Let ook op je knieën.

Zorg dat je kniegewricht goed scharniert en in de richting van je grote teen beweegt. Liever zijn je knieën iets meer naar buiten gericht, dan dat je ze naar binnen laat vallen.

Op welke hoogte draait de Bodyhoop rond?

Hou de Bodyhoop op navel hoogte, net boven de rand van je broek.  Naast dat je core (buik-, bil-, rug- en bovenbeenspieren) aan het werk wordt gezet, vind er ook een bindweefsel plaats daar waar de hoepel roteert.

Ook jij kunt leren hoelahoepen met de Bodyhoop®

Vind je het lastig dat je de Bodyhoop in het begin steeds moet oppakken? Dat is ook een training op zich ;-). Probeer het eventueel ook eens op je knieën, sommige beginners vinden dat gemakkelijker.

Maak je geen zorgen dat je het niet zou kunnen leren, hoepelen met de Bodyhoop is veel gemakkelijker dan met het model dat je in de speelgoedwinkel kunt vinden. De Bodyhoop is speciaal gemaakt voor de volwassen gebruiker. Door het gewicht (1,8 kg), de doorsnede (104 cm) en de speciale vormgeving, zal je het vrij snel onder de knie hebben.

Laat je niet ontmoedigen als het niet meteen lukt. Sowieso heeft iedereen een voorkeurskant. Kies in eerste instantie de kant die het natuurlijkst aanvoelt. Pas later probeer je ook de andere kant. Het mag best een paar weken duren voordat je beide kanten op kunt hoepelen. Lukt het niet beide kanten op? Check je techniek (van de voorkeurskant waarop het wel lukt) nog eens goed met onderstaande instructie:

Hoelahoepen met de Bodyhoop stap voor stap:

  1. Neem voldoende ruimte. Plaats je voeten op heupbreedte,
  2. Plaats je linkervoet voor als je de hoepel linksom draait en vice versa,
  3. Hou je bovenlichaam rechtop, schouders ontspannen,
  4. Span buik- en bilspieren aan,
  5. Plaats de hoepel tegen je rug aan, in je taille en geef de Bodyhoop een zwaai naar rechts of naar links. Begeleid de hoepel met je hand en hou de hoepel recht,
  6. Beweeg je heupen van achteren naar voren, in de richting van de grote teen van je voorste voet. De hoepel draait rondjes, de heupen niet,
  7. Lukt het niet meteen, ga dan voor een ruit of spiegel staan en beoordeel hoe het gaat. Lachen mag ;-),
  8. Bodyhoop zowel linksom als rechtsom voor een gelijkmatige spierontwikkeling. Het is normaal dat je een voorkeurskant hebt als je start met Bodyhoopen. Neem de tijd om je ook de andere richting eigen te maken.

Ook aan de slag met de Bodyhoop!  Je kunt morgen al beginnen… www.bodyhoop.nl/bestellen.

Opbouwschema Bodyhoop
Met
gemaakt door
Burggraaf Media