Start met een gezonde levensstijl in 2 stappen

By 21/06/2015Nieuws
Minsetcoaching Bodyhoop BMF

Stop met wensen, start vandaag.

Bij het starten met een gezondere levensstijl weten veel mensen niet waar te beginnen of ze wachten op het ‘goede moment’ om te starten. ‘Na de vakantie’, als het ‘minder druk wordt op het werk’, als ze er ‘financieel beter voor staan’, als ze ‘meer gemotiveerd zijn’, ‘na de bruiloft van vrienden’ enzovoorts. Het lastige hiervan is dat als de situatie waarop ze wachten zich voor doet, er weer een nieuw obstakel opduikt. Hierdoor wordt het begin dan steeds uitgesteld.

Als je wilt beginnen met een gezondere lifestyle, en je wilt echt wat bereiken, begin dan vandaag! Er is altijd wel iets wat speelt, het goede moment komt nooit, dus je kunt net zo goed vandaag beginnen. Op deze manier forceer je dat er meteen iets gebeurt en voorkom je dat je er na een half jaar achter komt dat er nog steeds niets veranderd is.

Start met een gezonde levensstijl in 2 stappen.

Stap 1 is het stellen van een doel en het bepalen van een deadline wanneer je dat doel bereikt wil hebben. Dat laatste is heel belangrijk want het forceert namelijk actie als er een deadline is. Geen deadline stellen maakt het makkelijk om dingen uit te stellen, en van uitstellen krijgt niemand het gewenste resultaat.

Stap 2 is dat je voor jezelf op papier zet wat de voordelen zijn van het behalen van je doel. Beeld je in hoe zou jij je voelen op het moment dat je je doel hebt behaald. Wat heb je dan? Dat kan van alles zijn, misschien ben je trots, meer zelfverzekerd, misschien schaam je je niet meer in bepaalde situaties, zoals aan het zwembad of op het strand, wanneer je je moet ontkleden in de badkamer, misschien is shoppen weer leuk, geeft het een impuls aan je seksleven of relatie. Het maakt niet uit wat het is maar schrijf het allemaal op! Dit zijn de dingen waar je je op weg naar je doel op zult focussen. Dit zijn de dingen die het de moeilijke momenten allemaal waard maken!

Dus, pak pen en papier en schrijf op wat je doel is en wat de deadline is. Schrijf vervolgens op waarom dat doel zo de moeite waard is, en wat het met je doet op het moment dat je je doel behaald hebt.

Dit artikel is geschreven door Michiel Verschuur, mindset coach van het Bodyhoop Body & Mind Fit programma.

 

Met
gemaakt door
Burggraaf Media