Skip to main content

Train je rompstabliteit met Bodyhoop

By 05/10/2014augustus 16th, 2017Nieuws
Train je rompstabiliteit met Bodyhoop

Het doel van ‘core stability’ training

De romp is het centrum van de functionele kinetische keten en vormt daarmee de ‘fundering’ van alle beweging van de ledematen. Dit ‘Powerhouse’ wordt ook wel omschreven als een doos met de buikspieren als voorkant en de rugspieren en de bilspieren als achterkant. En het middenrif als bovenkant en de spieren van het bekken en de heupen als bodem.

Krachtige connectie

Train je rompstabiliteit met Bodyhoop Train je rompstabiliteit met Bodyhoop

Door het middenrif (buik, -rug en bekkenspieren) goed te trainen, ontstaat er een krachtige connectie tussen boven en onder lichaam en zullen alledaagse activiteiten, maar ook sportactiviteiten goed uitgevoerd kunnen worden.

Behalve dat men in staat is om betere sportprestaties te leveren, is iemand met een goed getraind middenrif minder vatbaar voor blessures.

Onderzoek

Een onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift de Australian Journal of Physiotherapy geeft aan dat het trainen van de ‘core stability’ verlichting geeft bij mensen met chronische lage rugklachten (niet bij kortdurende klachten). Dit verklaart waarom veel gebruikers van de Bodyhoop aangeven dat Bodyhoopen helpt tegen lage rugpijn.

Bovendien wees dit onderzoek uit dat rompstabilisatie oefeningen kunnen helpen bij hoofdpijn, nekpijn en pijn in het bekken, alsmede ter preventie van lage rugklachten.

Dat komt omdat de spieren onder in de romp een belangrijke basis vormen waarop de rest van de rug steunt. Deze spieren kunnen gezien worden als stabilisatoren van de onderrug en moeten dus voortdurend tijdens inspanning aangespannen worden. Met Bodyhoopen train je je buik-, rug-, en bekkenspieren en maak je ze sterker.

Bronnen: Rob Pauel, Dr. Tim Takken

Met
gemaakt door
Burggraaf Media