Skip to main content

Verslaafd aan de Bodyhoop

By 20/01/2019Nieuws
Eef de Nooijer - Bodyhoop

In de ban

Een paar weken geleden kwamen we in contact met Eef de Nooijer – een enthousiast Bodyhoopster. Zij vindt het heel logisch als Bodyhoopen dé rage van 2019 wordt. We zullen haar niet tegenspreken. Ze verraste ons met een prachtig artikel in de krant. Lees de tekst hieronder:

Natuurlijk heeft Eef de Nooijer nostalgische kiekjes uit haar jeugd en dierbare foto’s van (overleden) familieleden. Maar foto’s waarop ze met haar hoepel in de weer is, maken haar blij en vrolijk. En stiekem is de Vlissingse ook best trots op een serie foto’s die ‘professioneel hobbyfotograaf’ Robin Hardeman nog niet zo lang geleden van haar maakte. Niet alleen omdat ze fotogeniek voor de dag komt, maar ook omdat de ‘mooiste zonsondergang van de wereld’ op haar geliefde Badstrand oogverblindend is vastgelegd.

En vooral omdat de hoofdrolspeler op de foto’s, volgens Eef, de hoepel is; de hoelahoep die haar de laatste jaren in zijn greep heeft. „Tot drie jaar terug zei een hoepel me niks. Maar nu ben ik helemaal in de ban van het hoelahoepen. Als ik het een paar dagen niet doe, voel ik me niet goed en heb ik direct last van mijn rug.”

Die rug is de oorzaak dat Eef – ‘ik heet eigenlijk Eefje, maar toen ik de 1.88 meter aantikte, heb ik dat ‘je’ er maar afgelaten’ – in contact kwam met het hoelahoepen. „Drie jaar terug zat ik een tijdje thuis, omdat ik ontzettend veel last van mijn rug had. De fysiotherapeut die me behandelde, suggereerde te gaan hoepelen. Dat zou goed zijn voor mijn ruggengraat, wervels en specifiek mijn onderrug.”

Blauwe plekken

De kennismaking met de hoepel was geen onverdeeld succes. „De eerste paar keren bakte ik er helemaal niets van. Het kostte dagen voor de hoepel niet direct op de grond viel. En ik zat de eerste weken onder de blauwe plekken. Maar van opgeven, houd ik niet. En na drie, vier weken kreeg ik de slag te pakken. Intussen woon ik in mijn hoepel.”

Eef is zo ‘verslaafd’ dat ze het evangelie van het hoelahoepen verkondigt, via bodyhoop.nl en eef-bodyhoop op Instagram. „Er zijn zoveel mensen die willen sporten maar geen tijd of zin vinden. Hoelahoepen kun je gewoon thuis doen, zelf onder het televisiekijken.”

Een fatsoenlijke hoepel voor beoefening van bodyhoop kost nog geen zestig euro. „Maar je spaart de contributie van een sportschool of club uit, zodat je de aanschaf van een hoepel er in een paar maanden uit hebt. En je kunt het altijd doen, binnen of buiten. Zelf ben ik ’s nachts nogal eens wakker, dan ga ik rustig een uurtje hoelahoepen.”

Mensen die wat kilo’s kwijt willen, kunnen ook veel baat hebben bij hoepelen, weet Eef. „Het ging mij er helemaal niet om, maar ik ben vijftien kilo afgevallen.”

Wil jij meer informatie over de Bodyhoop? Lees verder op www.bodyhoop.nl

Met
gemaakt door
Burggraaf Media