Skip to main content

Een danskampioen traint ook met de Bodyhoop

By 11/11/2016maart 10th, 2017Nieuws
danskampioen Anne Romijn, deelneemster Bodyhoop challenge

Danskampioen Nederland / België 2016, Anne Romijn,  was ook één van de deelnemers aan de Bodyhoop Challenge van oktober.

We stelden deze danskampioen 10 vragen want waren super nieuwsgierig wie Anne precies is en wat ze doet om aan de top te blijven.

1. Wie is Anne Romijn?
Ik ben moeder van 2 dochters, getrouwd en ben woonachtig in Tiel. Ik ben 47 jaar.
Als meisje van 7 jaar oud ben ik al begonnen met dansen, omdat ik nooit stil kon zitten vroeger.

2. Welk kampioenschap heb je gewonnen en wie is je danspartner?
We zijn Kampioen Nederland/België 2016 geworden op 29 oktober. Ik dans samen met mijn man Ronny en we doen aan Ballroom dansen. De dansen; Engelse Wals, Tango, Weense Wals, Slow Foxtrot en de Quickstep.
Mijn man en ik kennen elkaar al 33 jaar en daarvan zijn we 26 jaar getrouwd inmiddels. Ik heb mijn man dan ook op de dansvloer leren kennen.

Wij trainen 2 á 3 avonden in de week ongeveer 2 uur per avond en dan hebben we ook nog regelmatig les bij onze trainers, zowel in Nederland als in Duitsland

3. Wat betekent dansen voor jou?
Dansen betekent alles voor mij, een dag niet gedanst is een dag niet geleefd. Heerlijk om te bewegen op mooie muziek en samen met je partner lekker actief bezig zijn en daar komt nog bij dat het heel goed is voor lichaam en geest!

4. Wat doe jij allemaal om in shape te blijven? Dansen is topsport, houd je ook rekening met je voeding en heb je ook een ‘guilty pleasure’?
Om in shape te blijven dansen wij natuurlijk en letten op ons eten. Dat houdt in: gezond eten, veel groenten, stukje vlees of vis en voornamelijk veel eiwitten eten of drinken.

Ik heb allerlei diëten geprobeerd zoals shakes etc., maar dat werkt op den duur niet. Je valt lekker af maar als je je niet aan het dieet houdt zitten die kilo’s er zo weer aan. Dus ik heb het roer omgegooid en eet zoals ik hier boven al heb geschreven. Met stip op 1 is mijn guilty pleasure: Chocolade

5. Waar haal je jouw inspiratie vandaan?
Goede vraag. Ik haal veel voldoening uit het feit dat ik samen met mijn partner mooie resultaten haal. Maar ik kan ook genieten van jongere dansers die zoveel moois kunnen laten zien tijdens de training en op de wedstrijden.

6. Welk effect heeft het Bodyhoopen op jouw dans (en)?
In het dansen heb je een sterke ‘core’ nodig en dat effect heeft de Bodyhoop op mijn lichaam.

7. Welke twijfels had je voor aanvang van de challenge?
Of ik de challenge wel vol zou houden

8. Hoe was je ervaring met de challenge uiteindelijk?
De Challenge was super leuk en heel goed te doen. Ook leuk was de Facebook groep, elkaar lekker motiveren!

9.Wat waren je resultaten?
Een strakker lijf !! (-1 kg en -11 cm).

10. Aan wie zou je de challenge en/of de Bodyhoop aanbevelen? 
Zeker aan dansers, je traint met de Bodyhoop je core en dat is wat dansers echt nodig hebben.

Met
gemaakt door
Burggraaf Media