Skip to main content

Waarom minder zitten je gezond houdt (zeker in combinatie met Bodyhoop-fitnesshoelahoep)

By 05/04/2024april 7th, 2024Nieuws

Je kunt beter regelmatig wat bewegen gedurende de dag, dan drie keer per week intensief sporten en de rest van de week 9 uur per dag zitten. Intensief sporten is natuurlijk goed, maar vooral langdurig zitten is minder gezond. Zelfs als je drie keer per week intensief sport, compenseert dat niet de negatieve effecten van lang zitten. Als je meer dan twee uur achter elkaar zit  of in totaal 5 uur per dag is dat al langdurig! Het is dus handig om minimaal elke twee uur in beweging te komen.

Waarom is langdurig zitten eigenlijk zo ongezond?

Je spieren zijn nauwelijks actief als je zit, waardoor je stofwisseling vertraagt en je lichaam minder snel glucose opneemt. Glucose, ook wel suiker genoemd, komt in je bloed terecht na het eten van koolhydraten. Denk aan aardappelen, rijst, pasta, brood, snoep, koek, frisdrank, groente en fruit. Door lang zitten slaat je lichaam makkelijker vet op, wat het risico op diabetes en hart- en vaatziekten verhoogt.

Hoe kun je langdurig zitten voorkomen?

Door regelmatig te bewegen, bijvoorbeeld met zogenaamde ‘sitting breaks’. Sta elke twee uur op en beweeg één tot twee minuten, waarbij je hartslag omhoog gaat. Krachttraining helpt hierbij, zoals opdrukken of squats. Ook hoelahoepen met de Bodyhoop-fitnesshoelahoep is een leuke manier van bewegen.

Werk je op kantoor?

Hoepel dan bijvoorbeeld 10 tot 15 minuten in de ochtend en neem ‘s middags korte pauzes om te bewegen. Of deel een Bodyhoop-fitnesshoelahoep met je collega’s en moedig elkaar aan hier in de pauze gebruik van te maken.

Werk je thuis?

Start je dag met een Bodyhoop – fitnesshoelahoep workout en kies voor traplopen, planken of squats. Zorg voor afwisseling tussen zitten en bewegen, en zet een muziekje op tijdens het Bodyhoopen voor een goede workout en een vrolijk gevoel.

door: Marieke de Groot, diëtiste en oprichter van de Voedingsacademie. Zij maakte samen met Angelique van Bodyhoop® het Reset je Hormonen programma incl. 30 dagen Bodyhoopen.

Dit programma maakt deel uit van het complete Jaarprogramma. Wanneer je hier aan meedoet heb je toegang tot alles.

Dus ook tot de programma’s:

  • Persoonlijk Fit-Plan met de Voedingsacademie
  • Suikervrij en Energybooster 1 en 2 in samenwerking met 5Kilokwijt.
Met
gemaakt door
Burggraaf Media