Skip to main content

Bodyhoop in Krachttraining voor Vrouwen

By 31/10/2019april 24th, 2023Nieuws
Het Bodyhoop artikel in Krachttraining voor Vrouwen

In juli 2019 stond Eef de Nooijer met haar Bodyhoop in Krachttraining voor Vrouwen. Lees hieronder het gehele artikel:

KVV editie 5 – juli 2019

Fitness, maar dan anders

Probeer iets nieuws!

Ben je op zoek naar een nieuwe work-out? Of zou je graag iets nieuws willen proberen naast je reguliere trainingen? Dan zijn er verschillende trainingen te vinden waarmee je oo je spieren traint. Eef, Janneke en Joske vertellen je graag meer over hoelahoepen, Pole Fitness en EMS. Deze trainingen zijn niet alleen een goede uitdaging voor je spieren, maar ook nog eens ontzettend leuk om te doen.

Hoelahoepen

Een aantal jaar geleden zat er een zenuw in mijn rug niet goed. Tijdens fysiotherapie vroeg ik of er oefeningen waren die ik thuis kon doen, waarop mijn fysio antwoordde: “Kan je hoelahoepen?” Daar was ik vroeger niet zo’n held in, maar hoe moeilijk kon het zijn?

Dat bleek dus een stuk lastiger dan verwacht. Maar na een kleine drie werken had ik de draai te pakken, wat ontzettend leuk om te doen! En daarnaast ook nog eens heel goed voor mijn ruggengraat, wervels en onderrug.

Sinds ik hoelahoep heb ik geen last meer van lage rugpijn, zo fijn! Behalve dat het goed is voor je rugspieren, versterkt het ook je core. Maar het is vooral ontzettend leuk om te doen!

“Inmiddels ‘woon’ ik in mijn bodyhoop en kan ik ermee wandelen, rennen, springen en dansen!”

Altijd en overal

Ik vind het fijn dat ik niet naar de sportschool hoef: je doet het gewoon samen met een vriendin in de tuin. Of heb je een eer weinig zin om te bewegen? Zet de televisie aan, kijk een leuke serie en ga ondertussen hoelahoepen! Inmiddels ‘woon’ ik in mijn bodyhoop en kan ik ermee wandelen, rennen, springen en dansen.

Zo bouw je het hoelahoepen op

Let wanneer je begint met hoelahoepen goed op de opbouw, want het is zo leuk dat je geneigd bent meteen langere tijd aan de slag te gaan. Om op te bouwen is 5 minuten per dag prima! Hoelahoep beide kanten op. Je zult merken dat je een voorkeurskant hebt.

Uiteindelijk ging ik naar de drie keer per week 25-30 minuten per dag. Geloof mij, de tijd vliegt voorbij en de resulaten ga je zeker snel zien.

Behalve het leuke aspect, zorgt het bodyhoopen er ook voor dat je hoofd lekker leegraakt. En, ook heel fijn: je valt er enorm door af. Vooral dat vervelende buikspekrandje wordt aangepakt! Zelf vind ik het fijn om drie keer week een uurtje per week te bodyhoopen, maar dat kan mijn verslaving aan de hoep zijn :) Een echte aanrader dus!

“Behalve dat hoelahoepen goed is voor je rugspieren versterkt het ook je core. Maar het is vooral ontzettend leuk om te doen!”

Eef de Nooijer

Mijn naam is Eef, 38 jaar & een echte hoelahoepverslaafde :) Daarnaast zet ik me in om te vechten tegen eenzaamheid met mijn Project Postmaatje, dat vecht tegen eenzaamheid door middel van het versturen van post. Eyelinerverslaafd, grote dierenvriend, verzamelaar van gekke dingen & gek op mooi weer!

____

Lukt het jou nog niet zo goed om de Bodyhoop hoog te houden? Check dan: https://www.bodyhoop.nl/hoe-leer-je-hoelahoepen/

Meer weten over de kenmerken van een goede fitnesshoelahoep? Lees dan: https://www.bodyhoop.nl/keuzehulp

Op 24 november start weer een challenge van 30 dagen Bodyhoop workouts. Doe je mee? https://www.bodyhoop.nl/challenge

____

Instagram: eef_bodyhoop

Fotografie: Arnoud van de Weerd

Bron: www.krachttraining-vrouwen.nl het artikel stond in het KVV magazine.

Met
gemaakt door
Burggraaf Media